Holger Winther - en alsidig tandlæge med boliger i Dragør

TANDLÆGEN OG HANS KVINDER

En Trekant, der endte med et drab
Artikel I Artikel II Foredrag

Dines Bogø
Inger Grethe Grundtvig, der boede i Strandgade på Christianshavn, blev dræbt med saltsyre og knivstik af veninden i dennes lejlighed.
Dines Bogø
Søndag 22. januar 1961 blev frk. Grundtvig dræbt i Dronningensgade 69, 5.sal på Christianshavn.

Violet Winther blev anklaget for drabet. Hun erkendte, men kunne gå fra retten som en fri kvinde!

Tandlæge Holger Winther havde fortalt sin hustru Violet, at deres fælles nære veninde kontorfuldmægtig frk. Inger Grethe Grundtvig var droppet, men hustruen Violet Winther havde kontstateret, at det ikke var rigtigt.

Tandlægens elskerinde Grethe og hustruen Violet drak the sammen søndag 22. januar 1961 om eftermiddagen i Winthers lejlighed i Dronningsgade 69. Det kom til et skænderi, der endte med at Violet Winther hældte saltsyre i ansigtet på Grethe Grundtvig, slog hende med en tung lysestage og stak hende 17 gange med en brødkniv.

Hun havde brugt så meget syre, at syredampene havde kortsluttet el-ledningerne. Da tandlæge Winther kom til lejligheden sammen med en taxachauffør, kunne de ikke tænde lyset i lejligheden.

Dines Bogø
Dines Bogø

Tandlæge Holger Winther havde i tresserne konsultation i Skindegade 32. Det var også her han begik selvmord februar 1969.

Dines Bogø
Foto fra 1942. Tandlæge Winther med sin daværende assistent. Hun flyttede sammen med ham i midten af tresserne, og blev hos ham til hans død.
Dines Bogø
"Kattehuset" i Dragør. Et af de huse i den gamle bydel, som tandlægen havde købt i tresserne. Naboerne kan godt huske tandlægefruen Violet Winther, der talte dansk med engelsk accent. (Foto: Nationalmuseet).
Dines Bogø
Holger Winther ejede to huse i Dragør.
Dines Bogø
I det ene hus i Dragør havde han indrettet en mindre butik og et privat museum.
Dines Bogø
I december 1961 kunne tandlægens hustru, Violet Winther forlade retten som en fri kvinde ledsaget af sin forsvarer, en psykiater og en fængselsbetjent. I første omgang genoptog Violet og Holger Winther der gamle forhold, men det holdt ikke længe. Det endte med, at Holger Winther købte en villa i Sundby til sin ex-hustru. Hun fik tilhold om at holde sig væk fra sin mand. 19. januar 1968 begik hun selvmord i sin villa.
Dines Bogø
Journalist Poul Pilgaard Johnsen har skrevet om tandlæge Holger Winther i bogen "Tandlægens masker".