De korte annoncer

Fru Larsen
Radio Favrskov

Hadsten-PingvinNyt er medlem af

Hadsten Handel
Hadsten Handel
 
Sektion: Mærk Hadsten, Debat

Højbjerg Mordet – den grønne Mascot

13-01-2013
|   Oprettet af: John Nielsen
Mystik og rygter om en grøn Morris Mascot
Højbjerg Mordet – den grønne Mascot
Tekst og foto: Rudi Daugsch
 
TV2 OJ har i de seneste måneder sendt flere udsendelser om Højbjerg Mordet. Vi er tilbage til den 10. november 1967, hvor mordet på Marie Lock-Hansen blev begået.
 
Preben Nibe, der i 1986 kom til at lede efterforskningen efter at have været med hele vejen, siger i et interview på TV2 OJ noget i retning af, at der står meget sludder på nettet om mordet. Hvad står der da? Hvad er rygterne, der ikke kan læses på nettet?
 
I næsten alle bøger jeg har læst om sagen nævnes en grøn Morris Mascot. Denne Mascot er også nævnt på nettet. Her er rygtet:
 
Oscar Lock-Hansens advokatfirma Sigvard Storm Mortensen, Hugo Schmidt og Niels Tylvad skulle have købt en Morris Mascot i juli måned 1967. En Mascot som normalt holdt parkeret i Park Allè, i indhakket mellem Rådhuset og Hotel Ansgar. Denne Mascot skulle være blevet stjålet på morddagen.
 
Der kan så i en bog læses, at en stjålet Mascot blev fundet den 13. november i Århus midtby.
På nettet menes det, at det allerede er den 12. november eller allerede på morddagen, bilen bliver fundet i Valdemarsgade kvarteret.
Den 11. november omtaler Århus Stiftstidende en grøn Morris Mascot i forbindelse med mordet.
Er det advokatfirmaets Mascot, som er brugt i forbindelse med mordet?
 
Det er og bliver et af de helt centrale spørgsmål i sagen!
 
At Marie Lock-Hansen dagligt gik tur med familiens hund Mads, en collie, fremgår også mange steder. En eftermiddag i oktober 1967 så en dreng fra sin hule i Kirkeskoven tæt ved Hestehavevej 2B Marie komme gående med Mads. Drengen så også en mand som forfulgte Marie. Da Marie på et tidspunkt vendte sig om, søgte manden skjul bag et træ.
 
På morddagen befandt familiens hund Mads sig ikke i huset. En af de første dage i november var den blevet bragt til et dyrehospital i Odder. Her arbejdede Marie og Oscars adoptivdatter Lisbeth. Var der lagt en forgiftet lækkerbisken ude i skoven, som Mads skulle spise?
 
Der er mange flere åbne spørgsmål i sagen! Mordet er så besynderligt, at det i mange år frem vil optage danskerne.
 
 
Rudi Daugsch
 


  • Tilbage
  • Print this page
  • Send this page to somebody


Vestjysk BANK