SPØRGSMÅL OM SAGEN.................Webmaster: Dines Bogø


Udsagn og spørgsmål fra artikler og bøger: INDEX: Lock-Hansen sagen

En del mænd kom på besøg i villaen på Hestehavevej 2B. Hvem besøgte de og hvad var deres ærinde?

Politiet og Oscar Lock-Hansen fortalte pressen dengang, at ægteskabet var perfekt uden "løse ender"?

Hvorfor blev mange af den clairvoyante Else Hansens udsagn klippet ud af TV-afsnittet på TVDanmark. Udsagn der var modsat politiets beskrivelse af ægteparret?

Hvor meget havde Oscar Lock-Hansen fået, da han trak sig ud af firmaet i 1965? Var det afregnet på en måde, at det fik Marie til at sige, at hun ville andel i det nu?

Døren ind til det lille kontor, hvor Marie Lock-Hansen blev skudt, var lukket. Ville hun lukke døren til kontoret, hvis det drejede sig om en kort samtale med en ukendt mand?

Hvorfor sløjfede Oscar Lock-Hansen Maries gravsted efter kun 10 år uden at orientere hendes mor og brødre? Hvorfor måtte efternavnet Lock-Hansen ikke stå på gravstenen?

Hvem var den mand der periodevis besøgte Marie Lock-Hansen gravsted, men som ikke ønskede at blive set? Var det Maries ven?

Havde Marie en elsker, som flere nære bekendt omtaler. Undersøgte politiet de oplysninger eller lod man alle Oscars udsagn stå uimodsagt?

Arbejdede ingeniør Oscar Lock-Hansen med opgaver, der kunne have interesse for en fremmed efterretningstjeneste?

Hvorfor fastholdt en af de clairvoyante, at Oscar Marcus Lock-Hansen havde kendskab til drabet og drabsmanden?

Hvorfor reagerede Oscar Lock-Hansen højst besynderligt foran villaen efter drabet? Udtale bl.a. at "DE har dræbt hende"! Kendte man gerningsmanden og dennes firma?

Hvorfor fik journalister dengang aldrig interview med hushjælpen Irma Frier Rasmussen, Oscar Lock-Hansens første hustru Vera samt datteren Elisabeth og sønnen Steen, Marie Lock-Hansens mor og søskende og Maries første ægtefælle Leif m.v.?

Hvorfor har pressen ikke gengivet den meget nøjagtige fantomtegning, der blev lavet ud fra øjenvidneberetninger? Passede den for godt på en bestemt person?

Var det Marie, der var blevet set på flere natrestauranter i det indre Århus? Var det hende der var blevet set på natklubben "Den blå fugl" i Frederiksgade 76?

Fandt politiet rimelige brugbare fingeraftryk på gerningsstedet? Undlod politiet at tage fingeraftryk af alle afhørte for ikke at risikere at finde noget der passede?

Undlod politiet at undersøge om en mistænkt havde en pistol der svarede til gerningsvåbnet? Valgte man at sige, at beviserne ikke var gode nok, selv om flere fagfolk sagde, at de ikke var i tvivl om gerningsmandens identitet. Hvorfor bliver våbenteknikere underlige i ansigtet, når "Lock-Hansen sagen" nævnes.

Var der fotos af gerningsmanden i Lock-Hansens fotoalbum?

Fandt politiet noget i villaen, der tydede på, at der var foregået andet end huslige sysler. Noget der henviste til rygterne om, at Marie havde et dobbeltliv eller at nogle af festerne var særdeles livlige?

Hvad fremstillede Maries firma Rolock i kælderen ud over Oscars og hans kollegers tekniske beskrivelser?