Platugler er der altid


Danmarks næststørste kriminalsag, der måske aldrig officielt bliver opklaret. Lock-Hansen sagen - generelt

Platugler vil sikkert sideløbende fortsat fremkomme med rene "selvopfundne eventyrhistorier". Som regel bliver platuglernes "afsløringer" præsenteret som noget helt fantastisk. I virkeligheden er der ikke anvendt et minut researchtid. "Løsningen" er som regel i bogstavelig forstand grebet ud af den blå luft.

For at skabe et skær af troværdighed er historierne krydret med detaljer afskrevet fra seriøse bøger og andre kilder. Er der "nye fotos" bør man tænke på, at PhotoShop og lignende digitale værktøjer er opfundet.

Heldigvis er historierne så fantasifulde og platuglerne så berygtede, at man trækker på skulderen og tænker. "Nå, nu igen den type uhyrlige fantasier".

Af og til lykkedes det dem at få smuglet en omtale ind i en avis. En enkelt avis gengav ved en misforståelse noget om en besynderlig ondskabsfuld "eventyrbog".

Journalisten og avisen ærgrer sig over de spildte plads på det rene fup og svindel.

RENT SLUDDER OG VRØVL


En vanvittig historie går ud på, at Marie Lock-Hansen havde kendt den svensk/danske kvinde Jane Horney, der blev likvideret den 20. januar 1945 på en fiskekutter ud for Höganäs.

Men tilsyneladende er det kun et par svindlere og historieforfalskere, der selv tror på deres egen historie, som er dukket op hos dem i en "åbenbaring" på samme måde, som svindlerne "har oplevet" under et natligt mareridt, at en modstandsmand fra København skulle være gerningsmanden.På Internet kan man finde de mest besynderlige eventyrfortællinger om opklaringen af snart alle kriminalsager. Dette helt uden hold i virkeligheden. Læserne gennemskuer sikkert hurtigt, hvad der er ren fup, svindel og plat.