De korte annoncer


Radio Favrskov

Hadsten-PingvinNyt er medlem af

Hadsten Handel
Hadsten Handel
 

Højbjerg Mordet – Skyggen af sandheden

19-07-2013
|   Oprettet af: John Nielsen
Historien-Baggrunden-Opklaringen – ny bog af Allan Vendeldorf
Højbjerg Mordet – Skyggen af sandheden
Af Rudi Daugsch
En ny bog om Højbjerg Mordet udkommer den 16. august 2013 på forlaget Hyldebæk Bureau med titlen ”Skyggen af Sandheden” af Allan Vendeldorf.
 
På hjemmesiden kriminalsager.dk er der nu vist to appetitvækkere omkring bogens indhold.
 
Det første uddrag fra bogen fra den 23.juni 2013 omhandler et interessant skoaftryk. I den forbindelse er det værd at bemærke, at Allan Vendeldorf, modsat Jørgen Skovsteds seneste bog ”Den sandsynlige morder”, formoder, at drabsmanden var ankommet fra Kirkeskoven, som er beliggende mellem gerningsstedet og Marselisborg Slot.
Jørgen Skovsted derimod antager, at drabsmanden er kommet kørende i en grøn Morris Mascot, som blev parkeret nede ved Hestehalen, som er det lille blinde stykke vej, der fører ned til gerningsstedet Hestehavevej 2B fra Hestehavevej.
Da gerningsmanden bemærkede en gartner Hans Sørensen i en nabohave, søgte han ud på Oddervej og gik ind til gerningsstedet ad indgangen ved Kirkeskoven.
Drabsmanden har haft en pistol med sig, hvad enten han er kommet fra Kirkeskoven eller ude fra Oddervej. Noget af det første man lærer som soldat, hvis man har ansvaret for en gruppe eller en deling, er altid at søge skoven, hvis den er der. Det er så min påstand, at drabsmanden kun er kommet med et formål, det er at dræbe Marie Lock-Hansen.
 
Det andet uddrag fra bogen er fra den 19. juli 2013 og omhandler det eneste kronvidne til drabet Irma Frier Rasmussen.
Hun har berettet, at der ikke gik lang tid efter at Marie og gerningsmanden var gået ind på det lille kontor, før hun hørte Marie skrige højt. Inden skriget hører hun Marie udbryde: ”Å nej”.
Er det fordi gerningsmanden finder pistolen frem, eller er det fordi hun skal underskrive en allonge til ægtepagten?
Det sandsynlige er, at udbruddet ”Å nej ” skyldes pistolens fremkomst fra tasken. Altså må gerningsmanden være kommet for at skyde.
 
Allan Vendeldorf har på forlaget Tjørneby i 1997 skrevet den første bog om mordet ”Hvad gjorde Marie?", og han har i de efterfølgende år beskæftiget sig intenst med mordet.
Det synes da lidt underligt, når han så skriver, at politiet på bedste ejendomsmæglermanér kaldte Irma Friers hukommelse ”unik” og ”fotografisk”, og han så spørger, hvor politiet har denne antagelse fra?
 
Det eneste, man har hørt Irma Frier sige, er at finde på lydbåndet, som blev optaget på morddagen. Resten er, som Vendeldorf skriver, foregået i politiets udlægning.
Og her er det, at Preben Nibe i sine foredrag omtaler Irmas fotografiske øjne. Hun kunne, når Nibe viste hende billeder, sige, at dette billede viste i mig allerede den 5, januar 1968 kl. 14.10.
Få dage inden sin død oplevede Mogens Brøndum det samme. For nu at være sikker, viste Brøndum Irma Frier et billede. Selv i afsvækket tilstand kunne hun fortælle, at det billede havde hun set tidligere.
Det er da fantastisk, men er det troværdigt? Så egentlig kan jeg godt følge Allan Vendeldorf, når han skriver, at det hele virker lidt uklart!
 
 
Link til Dines Bogø
 

 
 
Vestjysk BANK