Omtale af sagen i 2010


Danmarks næststørste kriminalsag, der måske aldrig officielt bliver opklaret. INDEX: Lock-Hansen sagen

8. november 2010

Antikvarboghandler Lars Rørbæk skriver på sin hjemmeside, at han har fundet et gammelt interviews med nu afdøde Margith Vinskov.

Han mener nu, at Margith Vinskov har udtalt sig forskelligt vedr. skilsmisse i forbindelse med ægteparret Marie og Oscar Lock-Hansen.15. august 2010


Ekstra Bladet skriver om sagen. Gengivelser af de gamle myter om, at Marie Lock-Hansen måske blev forvekslet med kvinder fra besættelsestiden. Pens. kriminalkommissær Preben Nibe bliver citeret for, at han ikke mener, at sagen bliver opklaret.


DET ER IKKE MARIE LOCK-HANSEN. Damen, der ses sammen med HIPO-chefen Erik Victor Petersen (likvideret april 1945 af Holger Danske "Gruppe Herman"), er Petersens sekretær. Hun hedder Cathinca Bertha Frederikke Lieder.

Cathinca Lieder var søster til fru Helle von Schalburg. Cathinca Lieder blev skudt 1. marts 1945 i København af Holger Danske "Gruppe Eigil". Myter: Lock-Hansen sagen Det nye i artiklen er, at er kendt person sættes i forbindelse med sagen.


Ekstra Bladet har valgt kun at omtale, at den navngivne person blev afhørt. Efter krav dementeret i bladet 16. maj 2012.22. marts 2010

For 6 måneder siden udkom Jørgen Skovsteds bog "Den sandsynlige morder". I bogen omtaler forfatteren navnet på den formodede gerningsmand. Et navn der flere gange tidligere har været omtalt af journalist Allan Vendeldorf.20. marts 2010

De sidste dage har pressen beskæftiget sig meget med en anden kendt person fra Århus. Den tidligere dødsdømte stikker Grethe Bartram, der siden sin løsladelse har levet i Sverige. Grethe Bartram er mange gange blevet nævnt i forbindelse med "Lock-Hansen sagen". Oscar Lock-Hansen havde i foråret 1968 nævnt over for en journalist, at der var en vis lighed mellem hans afdøde hustru og Grethe Bartram. Man var inde på, at en tidligere modstandsmand kunne have ønsket et opgør med Grethe Batram og at vedkommende havde troet, at Marie var identisk med Grethe Bartram.

Besættelsesmuseet i Århus viser en udstilling om Grethe Bartram og på Svalegangen i Århus kan man se et teaterstykke, der bygger på hendes liv.

Bl.a. flere Østjydske medier har i februar-marts 2010 sendt reportere til hendes bopæl i Sverige. Det er ikke første gang, at hun er blevet opsøgt. Den første der fik et interview med hende efter løsladelsen var journalisten Erik Haaest i 1976.

Hendes løsladelse blev udskudt nogle år, fordi et formiddagsblad var blevet oprørt, da de erfarede, at hun stod foran umiddelbart løsladelse.

En TV-station havde i 2009 planer om et interview, men der var nok ikke blevet meget TV. Grethe Bartram udtaler sig kun nødigt og hun vil slet ikke fotograferes eller filmes.
Sagen omtalt på Wikipedia Myte: Bartram - Lock-Hansen

10. marts 2010

Dines Bogø
Forfatteren, journalist Jørgen Skovsted holdt i dag foredrag i Viby Sognegård om "Højbjergmordet - Lock-Hansen sagen". Skovsted viste bl.a. hidtil ikke offentliggjorte foto fra sagen. Ca. 100 tilhørere. Salen var fyldt og spørgelysten stor. Deltagere kunne også supplere med oplysninger om personer, der havde relation til sagen.

Foredraget varede c. 1½ time afbrudt af frokostpause. Skovsted fortalte om sagen bl.a. ud fra hans sidste bog. Den meget omtalte grønne Morris Mascot blev omtalt og en deltager mente, at det var begrænset, hvad der var på gaden i Århus i 1967 af den type bil i grøn farve. Der blev talt om den kvindelige kørelærer, der havde observeret den omtalte Mascot og som igen senere havde genkendt en person i BP-huset.

Man talte også om, at Marie Lock-Hansen bestemt ikke lukkede nogen ind i huset med mindre det var absolut nødvendigt.

Den omtalte person fra Højbjerg-området, der havde været model for politiet, da den hemmelige fantomtegning skulle laves, blev meget omtalt.

Dines Bogø
Jørgen Skovsted viste dette foto af manden fra Højbjerg, der i 1967 var "model".

Nu afdøde Margith Vinskov udtalelser dengang og senere blev drøftet. Ægtepagten blev selvfølgelig nævnt i lighed med Maries "ukendte elsker".

En afdød landsretssagfører er nævnt som formodet gerningsmand. Hans alibi på mordagen har politiet omtalt. Hvad bestod det såkaldte "skudsikre alibi" af?

Allan Vendeldorfs to artikler, der omtalte den formodede gerningsmand med navn. Husassistenten Irma spillede en meget vigtig rolle som politiets "bedste" vidne. Det blev nævnt, at hun en enkelt gang i 1968 anvendte den formodede gerningsmand som advokat!3. marts 2010

Dines Bogø
Avisen Århus omtaler journalist Jørgen Skovsteds foredrag.2. marts 2010


Lokalvisen omtaler foredraget mere deltaljeret.26. februar 2010


21. september 2009. Jørgen Skovsted præsenterer sin nye bog om "Lock-Hansen sagen" i villaen på Hestehavevej 2B. (Foto AOA).

Alt om Aarhus omtaler Jørgen Skovsted næste foredrag om "Mordet i Højbjerg - Lock-Hansen sagen".

Onsdag den 10. marts 2010 klokken 10 inviterer Viby Sognegård, Grundtvigsvej 4, til foredrag. Journalist og forfatter Jørgen Skovsted fortæller om Højbjerg-mordet og sin nye bog.

Jørgen Skovsted, har et bud på, hvem der dræbte Marie Lock-Hansen. Med andre ord. Han har et bud på, hvem der stod bag Højbjerg-mordet. Det skrev han om i bogen »Den sandsynlige morder«, og nu har du mulighed for at møde Jørgen Skovsted.

Der er ligeledes lejlighed til at debattere dagens emne.Januar 2010


Januar 2010.

"Højbjerg mordet" - Lock-Hansen sagen" er omtalt på www.Wikipedia.DK

Alle kan skrive indlæg, men bliver det for vildt, vil administratore som regel gribe ind. Man kan via log se, hvem der har lavet indlæg og hvilke indlæg, der evt. er blevet slettet eller rettet.

Indlæg på Wikipedia kan være præget af skjulte reklamer og der kan være indlagt indlæg om en "modpart".11. januar 2010


11. januar 2010 skriver Business.DK om "Lock-Hansen sagen".

De omkring 500 politifolk, som i årenes løb har forsøgt at opklare kriminalgåden, har blandt andet afhørt 20.000 mennesker i sagen.

I 1997 henlagde politiet i Århus officielt sagen, men alligevel dukker den igen og igen op til overfladen. Sagen har da også alle ingredienser, som en opsigtsvækkende mordgåde har brug for: En meget smuk kvinde, der går rundt med hushjælpen i sin pragtvilla, mens manden er på arbejde. Pludselig ringer en mystisk mand på døren, bliver lukket kortvarigt ind og dræber kvinden med skud i brystet, inden han på vej ud ad døren også skød hushjælpen, som overlever. Hushjælpen til den myrdede Marie Lock-Hansen kunne til sidste øjeblik høre ordvekslingen mellem morderen og offeret. Blandt andet kunne hun fortælle politiet, at morderen i sekunderne inden de tre skud havde forsøgt at berolige sit offer med ordene: Bare rolig, der sker Dem ikke noget.' Straks efter lød et skrig og tre skud .........

Chance for opklaring: 1 procent Alle tænkelige spor synes endevendt i løbet af de 42 år siden drabet. Hovedvidnet lever ikke længere, og gerningsmanden har formentlig for længst nået pensionsalderen, hvis han stadig lever. Eneste minimale håb for en opklaring skulle være, hvis han på sine gamle dage føler en ubændig trang til at lette sit hjerte.