De korte annoncerRadio Favrskov

Hadsten-PingvinNyt er medlem af

Hadsten Handel
Hadsten Handel
 

Højbjerg Mordet – 46 år efter

10-11-2013
|   Oprettet af: John Nielsen
Hadsten PingvinNyt var taget til stedet 46 år efter mordet blev begået
Højbjerg Mordet – 46 år efter
Tekst og fotos af Rudi Daugsch
 
For syv år siden viste Preben Nibe sig åbenbart for sidste gang på Hestehavevej den 10. november. Det hele startede med besøget af Jørgen V. Iversen og Preben Nibe på årsdagen for Højbjerg Mordet. Hadsten PingvinNyt var taget til stedet 46 år efter mordet blev begået. Da undertegnede kl. 10.40 skulle træde af på naturens vegne, søgte han om i Kirkeskoven. Da jeg igen kom ud på Kirkestien, stod Jørgen Skovsted foran mig. Han bor meget tæt på gerningsstedet og er åbenbart den eneste, der holder traditionen i hævd med at være på stedet fra 10.40 til 11.00, den 10. november.
 
Vi drøftede nogle ting omkring det berømte mord, da en person pludselig henvendte sig. Er det ikke dig, der er Jørgen Skovsted? Jo, det var det da. Jeg har længe gerne ville stille dig et spørgsmål omkring noget af det, du skriver i din bog: ”Hushjælpen” Irma Frier Rasmussen blev hurtigt træt af politiets overvågning af sin lejlighed i Vejlegade. Hun fik sin advokat Hugo Schmidt til at få det stoppet. Hvordan kan Hugo Schmidt så være morderen? Skovsted svarede, at det var dårligt belyst i bogen, men forklaringen måtte være, at hun havde modtaget penge for at forblive tavs.
 
I den seneste bog om mordet skriver Allan Vendeldorf, at Irma Frier ved en konfrontation hos politiet omkring årsskiftet 1967/68, havde udpeget Hugo Schmidt som gerningsmand. Hvis det er sandt, hvad skulle Irma Frier Rasmussen så med politibeskyttelse? Hvorfor smed hun ikke politiet ud, alle de gange hun skulle se på billeder af eventuelle gerningsmænd? For ussel mammon? Tilgiver man en person, der har såret en så hårdt, at det var tæt på at koste en livet?
 
Pludselig sagde den tilkommende person til Skovsted:” Sammen med Lars Rørbæk har du for øvrigt besøgt min far.” Skovsted fangede hurtigt tråden. Det var nemlig en kold vinterdag i februar 2006, hvor de to forfattere besøgte et lokalcenter i Århus, for at tale med en ældre døv herre. Peter Sørensen havde skrevet nogle breve til Århus Stiftstidende, som burde undersøges nærmere. Det er historien om Lægen, der er beskrevet i ”Den Usandsynlige Morder”. Historien havde ikke noget med sandheden at gøre, hvilket sønnen også indrømmede, men den havde hos ham affødt interesse for mordet.
 
Efter at have drøftet, den meget dårlige modtagelse af den seneste bog om mordet ”Skyggen af sandheden”, den er ikke nævnt på Wikipedia eller på TV2 hjemmesiden, tog PingvinNyt afsked med Jørgen Skovsted.

 
 
 

Vestjysk BANK